BPH

Här finns en del information om Svenska Kennelklubbens mentalbeskrivning

Beteende- och personlighetsbeskrivning hund – BPH som är utformad för att passa alla hundar.

Ytterligare information om BPH finns att läsa på Svenska Kennelklubbens hemsida: https://www.skk.se/sv/uppfodning/mentalitet/beteende-och-personlighetsbeskrivning-hund-bph/

FINNS 1 plats Kvar! Först till kvarn!

Flatcoated Retrieverklubben Östra har bokat upp 10 st platser för BPH 
den 2 juli 2021 hos Nykvarns hundhall,
beskrivningen sker utomhus.
Anmälningsinfo hittar ni längre ner...
nykvarnbph.png
Vill du veta mer om din hunds mentalitet? 

Alla hundar och hundraser är inte likadana. Vilken personlighet har din hund? Är den lekfull, trygg, energisk, glad i människor? Det kan BPH ge dig svaren på!

Beskrivningen tar omkring 45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar. Svenska Kennelklubbens mentalbeskrivning BPH är utformad för att passa alla hundar. Den hjälper dig som hundägare att lära känna din hund lite bättre och är värdefull i avelsarbetet för uppfödare, ras- och specialklubbar.

(Har man planer på att tävla inom Bruksprov i Svenska Brukshundklubben så krävs genomgången mentalbeskrivning (MH) alt. genomförd BPH för hund som uppnått 18 månaders ålder.)

För alla hundar gäller att de måste vara id-märkta, vaccinerade och ha fyllt 1 år, men det finns ingen övre åldersgräns. Ägare eller förare måste vara medlem i en klubb inom SKK-organisationen, exempelvis läns-, special- eller rasklubb Medlemsbevis ska uppvisas före start. Om hunden har gjort MH måste det ha gått minst 6 veckor mellan de olika beskrivningarna.

Det fordras inga speciella förberedelser! Om din hund kan gå i koppel, är van att följa med i olika miljöer och har stött på främmande människor, det vill säga haft en normalt händelserik uppväxt, så räcker det!

Flatcoated retrievers har företräde, övriga raser i mån av plats!

Anmälningsavgift: 950 kr (betalning först vid bekräftad plats)

Anmälan är bindande men avgift återbetalas om vi får in en reserv.

Sista anmälan: senast 11 juni-21

 

Info & Anmälan:

Lotta Kalén

Frkostramedlem@gmail.com

070-842 03 88

SFR+logo+svart+transparent+bakgrund.png

Flatcoated Retrieverklubben Östra sektionen

Postgiro 174764-1

Organisationsnr. 802451-3759

kontakta styrelsen: info@frkostra.se