FB-R

Här hittar du aktiviteter för FB-R Funktionsbeskrivning Retriever

Flatcoated Retrieverklubbens Östra sektion inbjuder till Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R)
24 juli 2021 Nyköpingstrakten

NU ÖPPET ATT ANMÄLA ÄVEN FÖR ÖVRIGA RETRIEVERS!

25 juli 2021 Bogesund, Vaxholm

Mer om FB-R 

Länk till Flatcoated retrieverklubbens hemsida om Beskrivningar av hund där det bl.a. finns ett Filmbibliotek för Funktionsbeskrivning - retriever, FB-R

Utförligare information samt reportage finns att läsa på SSRK:s hemsida där även övriga Aktuella beskrivningar annonseras. Hittar du ingen beskrivning som passar kan du ta kontakt med en beskrivare för att höra om det finns beskrivningar planerade framöver. Länk till lista med Beskrivare

FB-R – en ordinarie SSRK verksamhet som stambokförs på SKK Hunddata/Avelsdata

Retrieverns ursprungliga egenskaper har gjort att de tillhör de mest populära raserna i vårt land.  Den är både en härlig familjemedlem och med sina ursprungliga jaktliga egenskaper har den också en stor arbetskapacitet. Egenskaper som är viktiga att bevara för framtiden.

Som retrieverägare kan du få en beskrivning av dessa specifika egenskaper utan att din hund behöver vara jakttränad. Egenskaperna belyses i elva olika moment såsom apporteringslust, uthållighet, problemlösning, vilthantering m.fl.

Ägare eller förare ska vara medlem i SSRK eller i en SSRK-ansluten rasklubb (ex FRK).
Det fordras inga förberedelser och det finns inga större krav på att din hund ska vara lydig, men måste om så behövs kunna kallas in. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper och du får hela tiden hjälp och instruktioner av en testledare om hur du ska gå till väga vid varje moment.

Om du som uppfödare och/eller hanhundsägare vill samla valpar ur en eller flera kullar för en träff är det ett ypperligt tillfälle att samtidigt anordna en beskrivning, detta genom någon SSRK avdelning eller Rasklubb som är arrangör för beskrivningar.

SFR+logo+svart+transparent+bakgrund.png