FLATTLÄGRET 2019

Flattlägret 2019

Barnens Ö 1-5 maj

Flattläger 2019

Välkomna till årets Flattläger 1-5 maj på Barnens Ö (Assö) på Väddö Roslagen i Stockholms norra skärgård. Oavsett kunskapsnivå vill vi under dessa dagar att ni ska få verktygen för att kunna utbilda och starta era flattar på jaktprov. Vi vill också skapa en större klubbgemenskap som överbryggar kunskapsmässiga och geografiska avstånd mellan oss medlemmar. Onsdagen den 1 maj från kl 15,00 kan man anlända. Dagen är vikt för resa och incheckning i stugorna.Fram emot kvällen samlas vi runt en kvällsfika med macka, för en presentation av lägrets upplägg och våra instruktörer. 

 

Torsdag, fredag och lördag är heldagar med träning, studier av andra ekipage, aktiviteter samt föreläsningar.  Söndag har vi kursaktivitet fram till lunch. Kurser Vi kommer att skjuta med apportkastare och startpistol i området under lägret. Vilt kommer att förekomma mer eller mindre i kurserna. Arbete i, och omkring vatten, beroende på väder. 

Grupp A
 • Unghund: Instruktör Åse Tøfte. För hundar som är mellan 9–18 månader. Halva dagen är aktivt med hund för Åse och halva dagen går ni som åhörare i annan grupp. 

 • Novice: Instruktör Åse Tøfte. För förare som har begränsad erfarenhet av jaktträning, men är nyfiken och vill lära sig om jaktträning. Halva dagen är aktivt med hund för Åse och halva dagen går ni som åhörare i andra grupper. 

 
Grupp B
 • Nybörjarklass - Instruktör Anna-Lena Wendt/ Din hund ska ha pris i NKL på B prov eller minst 60 poäng i NKL på WT

 • Öppen klass – Instruktör Heidi Kvan/ Hunden ska ha 1:a Nkl på B prov eller minst 75 poäng i Nkl på WT.

 • Öppen mot Elit – Instruktör Paul Rønnow/ ska ha pris i ÖKL på B prov eller minst 75 poäng i ÖKL på WT eller pris i KKL.

 • Elit/Mock Trail – Instruktör Simon Parke/ska ha pris i EKL på B prov eller  pris i KKL.

 

BOENDE 4–7-bäddsstugor med 2-bäddsrum. Alla stugor har kök, dusch och toalett. Tillval för enkelrum, begränsat antal. Uppställning för husbil/husvagn, begränsat antal.

 

MÅLTIDER Frukost tar man med själv, och äter i sin stuga. Lunch tar man med själv, eller beställer till en extra kostnad. Middagarna ingår i priset, och intas gemensamt i Solsta matsal. På lördagskvällen ingår en grillafton med helgrillat vildsvin och grillad hel lax.

 

ÅHÖRARE Som åhörare utan hund, kan man välja enstaka dagar eller alla dagar. Eller bo kvar och delta även på kvällarna.

 

HINDERFÖR DELTAGANDE: Sjuk eller skadad hund får inte delta på lägret. Höglöpande tikar får ej delta på lägret. FRK ersätter inga skador på personliga tillhörigheter eller i byggnaderna som uppkommer i samband med lägret.

PRISER 

 • Grupp A: 3 350 SEK inkl. boende i 2 bäddsrum och middagar

 • Grupp A: 2 950 SEK inkl. egen husbil/husvagn och middagar

 • Grupp B: 3 950 SEK inkl. boende i 2 bäddsrum och middagar

 • Grupp B: 3 550 SEK inkl. egen husbil/husvagn och middagar

 • Tillval för enkelrum i mån av plats: 500 SEK

 • Gemensam lunch för tre dagar: 250 SEK

 • Åhörare (utan hund), med boende och middagar: 1 950 SEK för alla dagar

 • Åhörare (utan hund), utan boende och mat: 200 SEK/dag eller 500 SEK för samtliga dagar.

VILLKOR

Anmälan är bindande. Bokningsavgift, 1000 SEK betalas när du fått en bekräftad plats via e-post. Ska betalas inom 1 vecka från anmälningsdag pg 174764-1. Resterande belopp betalas senast 1 april. 

OBS! För bokning av lunch alla tre dagarna eller enkelrum skicka e-post till flattlagret@frkostra.se
 

Obligatoriskt medlemskap i Flatcoated retrieverklubben för deltagare med flatt, eller motsvarande klubb för utländska deltagare.

 

Fram till 1 mars har flattar företräde till kursplatserna därefter välkomnar vi alla retrieverraser. Krav på medlemskap i SSRK för deltagare med annan retrieverras.

Om du anmält men inte har möjlighet att vara med på lägret så är det upp till dig att hitta en ersättare för samma kurs. Vi bistår med en lista på reserver i den mån såna finns.

FRÅGOR OCH INFORMATION

Therese Olander, therese.olander@hotmail.com tel. 0702-55 31 84
Rose-Marie Kullberg, rmlinneak@gmail.com tel. 070-337 87 66

 

I samarbete med Studiefrämjandet! VÄLKOMNA!

Flatcoated Retrieverklubben
FRK Östras PG 174764-1 &
Organisationsnr. 802451-3759

© 2019 FRK Östra
Skapad av Lotta Luciani

Östra sektionen